Tehtävänämme on ylläpitää asiakaskunnan tarpeet täyttävä kilpailukykyinen, tehokas ja toimitusvarma tuotevalikoima. Perus-, kausi- ja asiakaskohtaiset valikoimamme kattavat niin vähittäiskaupan ketjujen (VK) kuin suurkeittiöiden ammattilaisten (HoReCa) tarpeet.

Tuko Logistics Osuuskunta hankkii asiakkaidensa tarpeisiin sekä kotimaasta että ulkomailta teollisia elintarvikkeita, tuoretuotteita, non food – tuotteita ja käyttötavaroita. Tehtävänämme on ylläpitää asiakaskunnan tarpeet täyttävä kilpailukykyinen, tehokas ja toimitusvarma tuotevalikoima. Perus-, kausi- ja asiakaskohtaiset valikoimamme kattavat niin vähittäiskaupan ketjujen (VK) kuin suurkeittiöiden ammattilaisten (HoReCa) tarpeet.

Hankimme säännöllisesti vuosittain yli 25.000 eri tuotenimikettä lähes yhdeksältäsadalta kotimaiselta ja noin tuhannelta ulkomaiselta tavarantoimittajalta. Tuko toimii yhteistyössä pienten ja suurten tavarantoimittajien kanssa, aina strategiseen kumppanuuteen merkittävimpien toimittajien kanssa.

Tukon hankinta toimii vastuullisesti ja hyvän kauppatavan periaatteiden mukaisesti. Tuko yrityksenä on rekisteröitynyt EU-tasoiseen elintarvikeketjun itsesääntelymekanismiin ja sitoutunut noudattamaan hyväksyttyjä hyvän kauppatavan periaatteita. Hyvän kauppatavan periaatteet, joihin yritykset sitoutuvat vapaaehtoisesti, on lainsäädäntöä parempi vaihtoehto kehittää koko elintarvikeketjua kestävällä tavalla.

Tukon hankinnassa työskentelee ammattilaista mm. asiakasyhteistyön, valikoimahallinnan, ostamisen, päivittäisen tilaamisen ja toimitusvalvonnan, tuotteistuksen, tuoterekisterin, hinnoittelun, oma merkki hankinnan ja kehittämisen sekä toimittajayhteistyön kehittämisen parissa.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä omistajaketjujemme kanssa, jotta sekä valikoimamme että palvelumme ovat mahdollisimman osuvat asiakkaidemme tarpeisiin. Tarjoamme omistajillemme hankintapalveluita myös omistajien omien merkkien hankintaan.

Olemme myös osakkaana Pohjoismaisessa United Nordic:ssa (UN) sekä Euroopan suurimmassa yhteisosto-organisaatiossa European Marketing Distribution:ssa (EMD), joiden kanssa teemme tiivistä hankintayhteistyötä.

Omia tuotemerkkejämme ovat laadukas ja monipuolinen Eldorado, aina edullinen First Price sekä kahvimerkit: Kulta Mokka, Tumma Mocca ja Pehmeä Mocca. Lisäksi tuomme maahan kansainvälisen ostoyhteenliittymä EMD:n merkkejä, kuten Power King – energiajuoma, Dorati-keksit ja Banderos tex mex -tuotteet.